Hírek

Szenttamas.rs

 

Tizenhat csapat vett részt a a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületeinek

11. Mini Olimpiáján

Vajdaság 15 községéből tizenhat csapat nevezett be a a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületeinek sorrendben 11. Mini Olimpiájára, amelyet az idén a nagybecskereki Aviv parkban tartottak. Az egyedülálló rendezvényen a társalgás mellett a csapatok öt versenyszámban mérhették össze tudásukat és erejüket. A versenyzők Újvidékről, Szabadkáról, Bácsfeketehegyről, Topolyáról, Verbászról, Indjijáról, Bácspetrőcről, Versecről, Ópazováról, Kúláról, Kikindáról, Szenttamásról és Pancsováról érkeztek, a vendéglátókat pedig két csapat, a helyi Május 9-e iskola és a Napraforgó, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesülete képviselte.

A mini olimpia résztvevői először szimbolikusan megnyitották a Futás a boldogabb gyermekkorért elnevezésű versenyt, amiért hatalmas tapsot kaptak. Az idei verseny mottója, a ,,A barátokkal sosem vagy egyedül” úra hatalmas érdeklődést váltott ki a helyiek körében, és sokan vásároltak rajtszámot, hogy ily módon jelképesen is bekapcsolódjanak a fogyatékkal élők versenyébe.

A résztvevőket először Duško Radišić, a nagybecskereki polgármester segédje köszöntötte, aki elégedettségét fejezte ki, hogy a ,,korlátlan barátkozási lehetőség” ezúttal éppen ebben a városban zajlik, és hogy az idei rendezvény az eddigieknél sokkal nagyobb tömegeket mozgatott meg.

‒ Tele van a szívünk a mai napon, amit ezzel a szerény rendezvénnyel, a mini olimpiával be is bizonyítunk. Az előző években már szóltunk arról, hogy minden évben több csapat fog benevezni a versenyre, így a szervezőknek és az önkéntesekek köszönve, az idén már 16 csapat érkezett városunkba. Mindenkinek sok sikert kívánok, és ne feledjék: mindannyian győztesek vagyunk, üzente a nagybecskereki polgármester segédje. A megnyitón jelen volt még Sima Salapura, polgármester-segéd, Aleksandra Tanasijević, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára, Rajko Petrović, a Nagybecskereki Városi Sportszövetség elnöke és Borislav Nuhanović, a mini olimpia sportversenyeny szervezője.

A megnyitón felszólalt még a Napraforgó, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületének elnöke, Ružica Tomić, valamint a tartományi Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesülete Szövetségének titkára, Bojana Đuran is. A himnuszt követően a résztvevők öt versenyszámban mérhették össze tudásukat és ügyességüket: tekében, súlylökésben, kötélhúzásban, röplabdában és egy ,,meglepetés” versenyszámban.

Az érvényes szabályok szerint a rendezvényre egy-egy csapat nyolc tagot nevezhetett be. A legsikeresebb sportolók érmet és elismerő oklevelet kaptak. De nem ez volt a legfontosabb, hanem a barátkozás és ismerkedés – hallottuk az egyesület elnökétől, Slavka Popićtól.P. L.