Művelődés

Szenttamas.rs

 

Hagyományőrző gyerekprogramok Szenttamáson (is)

A magyarországi Cifra Műhely Egyesület október második hétvégéjén a Vajdaság négy településén tart hagyományőrző programokat. Az egyesület népzenészei, táncosai, oktatói alsós gyerekekkel foglalkoznak majd Kishegyesen, Topolyán, Bácsfeketehegyen és Szenttamáson. Lesz közös táncolás, táncház, hangszersimogató (amelyen a gyerekek megismerkedhetnek a népi hangszerekkel, kipróbálhatják azokat) és kézműves foglalkozás is. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatja. A csapat vajdasági útja a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében jön létre.

Plakát program

A Cifra Műhely Egyesület a Kárpát-medence sokszínű népi kultúrájának megőrzése, ápolása, a kapcsolódó értékek feltárása és megmentése, valamint épített és szellemi örökségünk életben tartása érdekében alakult 2009-ben. A magyarság kulturális örökségének megismertetésével és népszerűsítésével foglalkozik, külön figyelmet szentelve a fiatal generációnak. Általuk szeretnék biztosítani a népi kultúra, valamint a gazdag hagyományok átörökítését, értve ez alatt a népzene, néptánc, néprajz, folklórtörténet, illetve az ezekhez társuló művészeti ágak közötti kapcsolat megteremtését.

A Cifra Műhely körútja 2016. október 14-én, pénteken reggel kezdődik 8 órakor Kishegyesen, délután 15 órakor pedig a topolyai Művelődési Házba várják az alsósokat. Október 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban tartanak foglalkozást, délután 16 órától pedig a Pitypang Néptáncegyesület szervezésében Szenttamáson, a Zsebszínházban.

Forrás: vmmi.org