Hírek

Szenttamas.rs

 

Bronzérmes világbajnok a polgármesternél

A döntőben kellett volna játszanunk, állítja a szenttamási Luka Bošković

A szenttamási Luka Bošković is tagja volt Szerbia ifjúsági vízilabda csapatának, amely a Görögországban rendezett U16-osok világbajnokságáról bronzéremmel tért haza. A kiváló sportolót tegnap a polgármesteri hivatalban Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Jovica Andrić, a községi tanács sporttal megbízott tanácsnoka fogadták, akik gratuláltak az elért eredményhez.

A fogadáson elhangzott, az U16-os korosztály számára először rendeztek világbajnokságot vízilabdában. A nagyszabású megmérettetésnek Görögország adott otthont idén augusztus 21-e és 27-e között, a fiúk Volosz, a lányok Larissza városában mérték össze erejüket és tudásukat. A csapatok mindkét nemben 25x20 méteres pályán játszottak, egy negyed hossza pedig hat perc volt. Szerbia válogatottja először Németország csapatát győzte le, majd fölényesen nyert Portugália, Egyiptom és Törökország válogatottja ellen. Az elődöntőben Magyarország csapata ellen veszített, a harmadik helyért Montenegró együttesével mérkőzött, és óriási küzdelem után 14:13-ra nyert, így a fiúk bronzéremmel tértek haza.

− Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az önkormányzat is gratulál a sikerhez. A bajnokság kemény volt, az egész nyáron tartó felkészülés is nehéz volt, de végül minden meghozta gyümölcsét. Magyarország válogatottja ellen a büntetődobások értékesítésénél maradtunk alul, de Montenegró ellen szintén jól jászottunk, és nyertünk. Szerintem nagyon jó csapatunk van, a döntőben kellett volna játszanunk, de a harmadik hely sem rossz. Van elég idő az újabb győzelmekre – mondta Luka Bošković.

Miután az önkormányzat nevében gratulált az elért eredményhez, Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere elmondta, Szenttamáson már hagyománya van a sikeres, fiatal sportolók fogadásának.

− Ezúttal Luka Boškovićnak az ifjúsági vízilabda-világbajnokságon elért nagyszerű eredményéhez és a megszerzett bronzéremhez gratulálunk. Egyúttal biztos vagyok abban, hogy a jövőben még jobb eredményekre számíthatunk. Szenttamás önkormányzata továbbra is támogatja a fiatal, sikeres sportolókat, és mindent megteszünk azért, hogy jó edzési feltételeket biztosítsunk számukra – mondta Radivoj Debeljački.

A 2006-ban született Luka Bošković sportolói pályafutását Magyarországon kezdte, majd Újvidéken vízilabdázott. Jelenleg az óbecsei vízilabda klub tagja.

 

 

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs