Hírek

Szenttamas.rs

 

Gyermekhét – gazdag tartalmakkal

A meleg, napsugas ősznekköszönve az idén október 1-je és 7-e közöttsokkal vidámabb hangulatban, tarkább műsorokkal és több szabadtéri programmal zajlott a szenttamási óvodákban és iskolákban a gyermekhét.

Összefoglalva az elmúlt heti eseményeket, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója, Aleksandra Vrsaljković elmondta, a gyermekhét az idén a Jogom van egészségesen és boldogan élni – erőszakmentesen felnőni mottóval zajlott, és a szép időjárásnak köszönveaz óvodákban minden tervezett programot sikerült megvalósítani.

‒ A hét első két napján a polgármester, Radivoj Paroški három óvodát keresett fel (Bambi, Hamupipőke és a Katicabogár), ahol elbeszélgetett a gyerekekkel és az ott dolgozókkal. Az önkormányzat az idén is minden óvoda számára biztosított édességcsomagot. A gyerekek kihasználva a szép időt ellátogattak a Népkönyvtárba, felkeresték a helyi pékségeket, mezőgazdasági vállakozókat és jártak a Tűzoltólaktanyában is. A laktanyában a gyerekek beülhettek a tűzoltókocsiba, kipróbálatták a locsolócsövekkel való munkát, az ott dolgozók pedig türelmesen válaszoltak a sok feltett kérdésekre. Csütörtökön a laktanya ügyeletes csoportja a Čuperak óvodában a gyakorlatban is bemutatta, hogyan vonul ki esetleges riasztás esetén a helyszínre, és milyen teendők várnak ilyenkor a tűzoltókra. Az ,,oltásba” a gyerekek nagy örömére többen is bekapcsolódhattak – magyarázta az igazgató.

Elmondta még, hogy az előző évekhez hasonlóan az idén is meglátogatták egymást az óvodai csoportok, és a fő hangsúly minden alkalommal a közös játékon, barátkozáson volt. A Méhecske óvoda kis lakói – köszönve az önkormányzat által biztosított városi buszjáratnak – Nádaljára látogattak, ahol a Katicabogár óvodában együtt szórakoztak az ottani gyerekekkel. Ha már Nádaljánál tartunk,ki kell emelni, hogy itt második alkalommal szerveztekkerékpártúrát a legkisebbek számára. Az önállón pedálozó ovisokat a falu központjában a rendőrautó vezette, persze a szülők és ismerősök kíséretében. A ,,győztesek”, valamint a kerékpárost felvonulást kísérő és a biztonságra vigyázó rendőrök is egyaránt ,,érmeket” kaptak. A szenttamási rendőrállomás dolgozói a gyermekhét alkalmából az idén is ellátogattak minden óvodába, a kicsik előadásokat hallhattak a biztonságos közlekedésről, és kérdéseket tehettek fel a rend őreinek.

‒ Több előadást is láthattak óvodásaink. Először a Vuk Karadžić iskola színjátszócsoportja mutatta be az általuk készített, a szép viselkedésről szóló darabot, őket követően az újvidéki bábszínházosok járták be atelepülés óvodáit. A már jól ismert szenttamási bűvész ezúttal is trükköket és varázslatos dolgokat produkált. Néhány szerencsés óvodás kipróbálhatta a varázskalap, varázspálca erejét, és megtapasztahatta a varázslatnak tűnő trükkök adta csodákat. Az óvodákban az utolsó nap, mint mindig, a jelmezbál jegyében telt el – mondta Aleksandra Vrsaljković. Az igazgatónő egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy az idei gyermekhét felejthetetlen legyen az ovisok számára.

 

Paraczky László