Hírek

Szenttamas.rs

 

Több elsős kezdte meg a tanévet

A szenttamási önkormányzat minden elsős számára tankönyv- és tanszercsomagot biztosított

Szenttamás község négy általános iskolájában a tavalyi 132 elsős helyett a 2022/23-as iskolaévben 168, azaz 36 diákkal többen indultak első osztályba. A magyar nyelven tanuló diákok is többen lesznek, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolába idén 24 elsőst írattak be a szülők.

Az elsősök fogadását a község három iskolájában szerdán tartották, míg a Zmaj iskolában az ünnepségre csütörtökön kerül sor. A legkisebbeket idősebb társaik köszöntötték, segítettek nekik a lámpláz leküzdésében, és nyolc évig tartó barátságot, új ismeretek elsajátítását és közös játékot ígértek nekik.

− Megtiszteltetés számomra, hogy veled lehetek a mai napon, amikor új fejezet kezdődik az életetekben. Az iskola az óvodában elkezdett út folytatása, itt új ismereteket, készségeket sajátíthattok el, új barátokat találtok, és itt születik meg az első szerelem is. Biztos vagyok abban, hogy az osztálytanítók jó oktatók lesznek és segítenek abban, hogy értékes emberekké váljatok. Az önkormányzat idén különös ajándékok készített mindenki számára, amelyek mellett az elsős tankönyvek is ott vannak a tantermekben, és továbbiakban is számíthattok a segítségünkre – mondta a fogadáson Milica Zarić, polgármester-helyettes. Egyúttal sok mosolyt és sikert kívánt minden elsősnek az elkövetkező hónapokban.

A Vuk Karadžić iskolában 64, a Jovan Jovanović Zmaj iskolában 52, a turiai Petar Drapšin iskolában 25, a nádaljai Žarko Zrenjanin-Uča iskolában pedig 23 elsős kisdiák kezdte meg a tanévet.

 

 

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs