Hírek

Szenttamas.rs

 

Dekupázs technika az üvegen és a szabadidő hasznos eltöltése

Kreatív fiatalok elnevezéssel tartottak műhelymunkát tegnap a szenttamási Svetozar Miletić Gimnázium és Közgazdasági Iskolában, amelyen a helyi fiatalok mellett a bácskeresztúri (Ruski Krstur) és verbászi középiskolások is részt vettek.

‒ Az egészet úgy képzeltük el, hogy a műhelymunka két különálló tevékenységben valósuljon meg. Az első részben a fiatalok Marija Tutorov tanárnő segítségével dekupázs vagy más néven szalvétatechnikával készült dísztárgyak elkészítésével foglalkoztak. A második részben a résztvevőkkel kerekasztalt tartottunk a szabadidő hasznos eltöltéséről. A fő hangsúlyt elsősorban a fiatalok véleményére és eddigi tapasztalataira alapoztunk, és elég sok érdekes valamint konkrét javaslat is elhangzott, amit az előttünk álló időszakban a gyakorlatban is szeretnénk alkalmazni – mondta a műhelymunkát követően Snežana Pajić Jojkić, a szenttamási gimnázium történelem szakos tanárnője.

A projektum elképzelésében és kivitelezésében rajta kívül részt vett még a gimnázium igazgatója, Marija Tutorov, valamint Ljubica Njaradi bácskeresztúri tanárnő és Mladen Đuričić verbászi tanár is.

A sorrendben második ilyen jellegű projektumot, melynek témája a fiatalok szabadidő-eltöltése volt, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

 

P. L.