Hírek

Szenttamas.rs

 

Tömegesség és fair play kispályás labdarúgásban

Az óbecsei Mistik Laminati csapata nyerte az aranyérmet és a legnagyobb serleget a vasárnap zárult szenttamási labdarúgótornán. A torna az év legnagyobb és legtömegesebb téli sporteseményének számít a környéken.

Tavaly december 21-én indult a többhetes, sorrendben 3. Újévi Labdarúgótorna a szenttamási sportcsarnokban. A szervezők a tornát Jovica Jolet Tešić Emléktornára keresztelték át, amivel tisztelettel adóznak a négy éve elhunyt spormunkás, labdarúgó és klubvezető emlékének. A csoportküzdelmek január 1-jén fejeződtek be, az elődöntőket és a döntő mérkőzéseket teltház előtt szombaton és vasárnap játszották.

Az eredmények:

2009/10-ben született pionírok korosztályában a 3. helyet a Najbolji ortaci csapata nyerte, a második helyen a Smart kolor-Naša priča csapata végzett, a csapat kapusa Vukašin Madžgalj egyúttal ebben a kategóriában a legjobb hálóőr címet is megkapta. A pioníroknál az első helyet a moholi Bačka csapata nyerte.

A serdülő korosztályban (2007/2008) a harmadik helyre az Autoservis Ađanski csapata került, ebben a kategóriában a legjobb játékos Nemanja Pivnički lett. A második helyre az Outdoor clothing csapat került, Milan Vidić lett a legjobb góllővő, a legnagyobb serleget pedig a Vinograd együttese kapta, a legjobb kapusnak járó elismerést Jovan Kitanović kapta.

A veteránoknál az első helyért a szenttamási Soccerbet és az AKS együttese játszott, a szenttamásiak győztek, így elsők lettek. Csapatukban játszott Dragan Ađanski (kapus) és Ivan Filipović (legjobb játékos titulust kapta). A harmadik helyre az Elektrovojvodina csapata került, a csapatkapitány, Radivoj Knežević pedig a torna legeredményesebb góllövője lett.

A felnőtt kategóriában nagyon komoly csatározás folyt az első helyért. A döntőben a Mistik laminati csapata bizonyult a legjobbnak, így a serleg és az aranyérem mellé a csapat 200 ezer dinárt nyert. A keret tagja Marko Novaković ebben a kategóriában elvitte a legjobb góllövőnek járó díjat is. A második helyen a szenttamási Farbara Smart Kolor csapata végzett, a játékosok az ezüstérem mellett 100 ezer dináros jutalmat kaptak, Mane Marković kapus pedig különdíjban részesült. A harmadik helyre az Alutech csapata került, ők a bronzérem és a serleg mellett 50 ezer dinárt vihettek haza.

Az idei tornát értékelve Slobodan Subić, a Sport, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ igazgatója elmondta, annak ellenére, hogy Szenttamás környékén is szerveznek hasonló tornákat, elégedettek, hiszen csupán a felnőtt kategóriában 30 csapat nevezett be, ami az eddigi legtöbb résztvevőt jelenti.

− A két héten át tartó minőséges tornát és focit láthatott a szépszámú közönség, a mi becsléseink szerint egy-egy összecsapásra átlagosan 500 néző és szurkoló érkezett, de olyasmi is előfordult, hogy egy este 1000 nézünk volt. Sok helyről érkeztek csapatok, pl. Verbászról, Újvidékről, Óbecséről, Temerinből, Szabadkáról stb., ami arra utal hogy a jól megszervezett torna mellett ennek a sportágnak van jövője – fogalmazott Slobodan Subić.

  

Szöveg: Paraczky László

Fotó: Aleksandar Berić

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs