Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2023. január 19.

 

Ismét becsöngettek, így a Jó Pajtás idei első számát is kézbe veheted, amelyben érdekes tudnivalókat találsz a papír kalandos útjáról, Petőfi Sándor életéről, s többek között a hasznos és kártékony botokról…

Tudományos rovatunkban ezúttal ugyanis a számítógépes botok világát jártuk körül. Élő természet című rovatunkból kiderül, hol élnek az ürgék, mit esznek és miként viselik a telet. Csak annak a személynek lehet megingatni az önbizalmát, aki hagyja. Hogy miként lehetsz kevésbé sértődékeny? – e kérdésre is fény derül a Tiniturmixból. A Kaleidoszkópban a magyar kultúra napjáról, régi fejfedőkről, a magyar nép elnevezéseiről készítettünk összefoglalót. Rajzfilmajánlónkban azon gondolkodunk, mennyi időbe telne körbejárni a Földet? S hogyan sikerült ez Mr. Foggnak?

Lapozgasd a Jó Pajtást, kukkants bele a Bizalmas sorokba, oldd meg a fejtörőket, a tesztet, fusd át a vicc oldalt is! A 26. oldalon megtalálod téli nyereményjátékunk nyerteseinek nevét, lehet, hogy te is a szerencsések között szerepelsz!

 

Megjelent a Mézeskalács januári száma!

 

A legkisebbek lapja téli mondókákkal, versekkel és mesékkel várja olvasóit. Mindemellett kiderül az is, hogy hogyan készül a pompom, és hogy melyik a legnagyobb rovar? Különféle betűjátékok, szünidei élmények, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

 

szenttamas.rs