Hírek

Szenttamas.rs

 

Újra lesz Európai Mobilitási Hét Szenttamáson

 

A szenttamási Gazdaságfejlesztési Iroda az idén másodízben szervezei meg az Európai Mobilitási Hét elnevezésű akciót, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendeznek meg Európa több országában és hazánk több városában is.

A többnapos, tartalmakban igen gazdag megmozdulás, amely ezúttal Tiszta, közös és okos mobilitás elnevezéssel kerül megrendezésre, egyik célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához és a mozgás, sportolás népszerűsítéséhez.

Az említett időszakra az iroda több aktivitást szervez, amelyekbe az iskoláskor előtti gyerekek, továbbá a diákok mellett a felnőttek is bekapcsolódhatnak.

Az egyhetes program szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10 órától a Köztársaság téren nagyszabású röplabdatorna kezdődik.

Vasárnap, szeptember 17-én 15 óra 30 perctől kerékpáros túraprogramot szerveznek. Az indulás a központban lévő parkból lesz, ahonnan rendőri kísérettel a biciklisták a Beljanska bara-i Egészségösvényig karikázhatnak (kb. 6 kilométert). A helyszínen a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete ingyenes orvosi ellenőrzéseket végez. A szervezők a Beljanska barán az érdeklődők számára tutajozást is beiktattak.

A Köztársaság teret hétfőn, szeptember 18-án a legkisebbek veszik birodalmukba, ugyanis délelőtt 10 órától nyilvános tornagyakorlatokat tartanak.

A Vuk Karadžić Általános Iskolában szerdán, szeptember 20-án Az én városom személygépkocsi nélkül elnevezéssel az összes iskolás számára rajzkiállítás nyílik.

A szervezők ígérik, hogy a rendezvény folyamatosan bővülni fog, amiről időben tájékoztatják az érdeklődőket, ugyanakkor remélik, hogy minél többen bekapcsolódnak a különböző programokba.P. L.