Hírek

Szenttamas.rs

 

Meglepetéscsomagok a Népkonyha felhasználóinak

A hétvégi adag mellé több napra elegendő élelmiszer és egy-egy doboz sütemény került

Nagy meglepetés várta az év utolsó munkanapján a szenttamási Népkonyha felhasználóit, ugyanis a szokásos adag mellé több napra elegendő tartós élelmiszert és süteményt kaptak, a gyermekeknek pedig a Télapó ajándékcsomagot osztott.

Slavoljub Tešanović, a Helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, az itt dolgozók immár kilencedik éve készítenek külön meglepetést a rászorulóknak. A két karácsony között a szokásos napi adag mellé újra aprósütemény is került, az idén pedig ezt a felvágottakból és konzervekből álló csomaggal is bővítették:

− Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenekelőtt azoknak a polgároknak, akik süteményt hoztak, hogy polgártársaik is átérezhessék az ünnep varázsát. Köszönet továbbá Radivoj Debeljački polgármesternek, Milica Zarić polgármester-helyttesnek, Svetlana Dragutinovićnak, a Szociális Központ igazgatójának, Goran Radovanovićnak, a helyi Vöröskereszt titkárának, a szenttamási, turiai és nádaljai Helyi közösség tanácsának, az itt dolgozóknak, a Szerb Haladó Párt szenttamási női úniójának, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi női fórumának, továbbá mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy a folytatódjon az ajándékozás hagyománya. Az ünnepek az adakozás ideje, polgártársaink ismét megmutatták, hogy ápolják az emberség szellemét, amit a tanács nevében köszönök mindenkinek – mondta Slavoljub Tešanović.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs