Sport női röplabda

Szenttamas.rs

 

Kétszáznál is többen röplabdáztak Szenttamáson

Ötödik alkalommal került megrendezésre szombaton a Vajdasági Röplabda Szövetség és a Szenttamási Elan Wolley Női Röplabda Klub által szervezett Utcai Röplabda Torna. A Köztársaság téren egy nappal korábban tíz röplabdapályát jelöltek ki és szereltek fel, a tér pedig szombaton már a kora délelőtti órákban benépesült. A vajdasági röplabda klubok tagjai és több mint kétszáz, a 2004-2009-es korosztályhoz tartozó fiatal számára délelőtt 10 órától indultak a mérkőzések.

Az Elan Wolley Női Röplabda Klub elnöke, Boško Popović elmondta, a fiatalok körében igen népszerű sportágban az idén tíz községből 45 csapat érkezett a tornára, amelynek célja nemcsak a verseny és a győzelem, hanem az egymás közötti barátság és a klubok közötti együttműködés továbbfejlesztése volt.

A benevezett csapatok délután 15 óráig mintegy 80 mérkőzést játszottak le, az öt benevezett szenttamási csapat közül pedig mindegyik nyert érmet, sőt Jovana Baćinac, az Elan Wolley röplabdázója a torna legjobb játékosa titulust is elnyerte.

Az éremhullás a következőképpen alakult:

A 2004-es korosztálynál a Vrbas 1 csapata szerezte meg az első helyet, a második a Vrbas 2, a harmadik pedig az Elan Wolley csapata lett. Ebben a kategóriában a legjobb játékos a verbászi Milana Miljanić lett.

2005-ös korosztály: 1. Mladost (Pećinci), 2. Jedinstvo (Törökbecse), 3. Panonija (Bácspalánka). A legjobb játékosnak járó titulust Nevena Ivanić (Mladost) nyerte.

2006-os korosztály: 1. Vrbas, (Verbász), 2. Jedinstvo (Törökbecse), 3. Libero (Bácsföldvár). A legjobb játékos Maja Vignjević, a Vrbas csapatkapitánya lett.

2007-es korosztály: 1. Beočin (Belcsény), 2. Elan Volley (Szenttamás), 3. Jedinstvo (Törökbecse). A legjobb játékos a belcsényi Aleksandra Rasimić lett.

2008-as korosztály: 1. Elan Volley (Szenttamás), 2. Vrbas (Verbász), 3. Beočin (Belcsény). A legjobb játékos Jovana Baćinac (Elan Wolley) lett.

2009-es korosztály: 1. Libero (Bácsföldvár), 2. Elan Volley 1 (Szenttamás), 3. Elan Wolley 2 (Szenttamás). A legjobb játékos ebben a korcsoportban a bácsfölvári Nikolina Korda lett.

 

P. L.