Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Két győzelem, egy döntetlen és egy vereség

 

A szerb liga Vajdaság csoportjában szereplő szenttamási Srbobran labdarúgói szombaton, hazai pályán 0:0-ás döntetlent játszottak a táblázat 5. helyén álló nagybecskereki Radnički csapatával. A kiserdei csapatnak ez volt az őszi bajnoki idényben a harmadik döntetlen mérkőzése, amit követően továbbra is a táblázat 13. helyén áll, és jelenleg 9 bajnoki pontja van. A Srbobran a következő fordulóban idegenben az OFK Vršac ellen lép pályára. A verseci csapat jelenleg a táblázat közepén áll, és nem túl erős játékot képvisel. Éppen ezért a szenttamási focistáknak szombaton ki kellene használniuk a lehetőséget, és hazahozniuk mind a három pontot.

A Vajdasági Liga északi csoportjában szereplő turiai Mladost labdarúgó csapata vasárnap a turiai stadionban a zombori Radnički csapatát fogadta, és meggyőző 3:0 arányban megnyerte a találkozót. A gyönyörű őszi napsütésben, teltházas lelátók előtt a turiai csapat kiváló játékot mutatott, amiért a közönség nagy tapssal kísérte le a játékosokat a pályáról. A Mladost ezzel a győzelemmel feljött a táblázat 8. helyére, jelentleg 10 bajnoki pontja van. A következő fordulóban, szombaton 15 órától a turiai labdarúgók az OFK Vrbas együttesével mérkőznek.

A Szabadkai Körzeti Ligában szereplő nádaljai Napredak labdarúgói szombaton a táblázat első helyén álló újsóvéi (Ravno Selo-i) Proleter labdarúgóit fogadták. A mérkőzést, amelyen a vendégek sokkal többet támadtak, végül az eddig veretlen Proleter csapata nyerte meg 1:0 arányban. A Napredak továbbra is a táblázat 12. helyén áll, mindössze 7 bajnoki pontot gyűjtött. A következő fordulót csapatunk idegenben a törökkanizsai Obilić ellen játssza.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában versenyző Mladost-Radost labdarúgói vasárnap délután a rajcsúri pályán a kishegyesi Egység csapatát látták vendégül, és 4:1 arányban megnyerték a találkozót. A rajcsúri labdarúgók 18 pontos maximális teljesítménnyel továbbra is veretlenül állnak a táblázat élén. A következő fordulóban, október 14-én a vásártéri piros-fehérek az ókéri (Zmajevo) Obilić csapatának vendégei lesznek. A találkozó 15 órakor kezdődik.

P. L.