Hírek

Szenttamas.rs

 

Huszonharmadik alkalommal szervezik meg a szántóversenyt

Egy hónapja intenzív előkészületek folynak Szenttamás község egyik legnagyobb rendezvénye, a sorrendben XXIII. Szenttamási Barázda megrendezésére. A szántóverseny részleteiről Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, Milica Zarić, polgármester-helyettes és Slobodan Subić, a helyi közösség tanácsának elnöke tájékoztatta tegnap a sajtó képviselőit.

− Több olyan népszerű és tömeges rendezvényünk van Szenttamáson, amelyekre külön büszkék vagyunk, és bízunk abban, hogy a szombaton megrendezésre kerülő szántóverseny minden eddiginél nagyobb lesz. A versenyre jelentkezők száma máris fölülmúlta az elvárásokat, és biztosak vagyunk abban, hogy a traktoros felvonuláson is az előző évekhez viszonyítva sokkal többen lesznek. A község számára különösen fontos a legjelentősebb gazdasági ágazat, a mezőgazdaság népszerűsítése, ezért ismét megrendezésre kerül a korszerű mezőzagdasági eszközök, vegyszer- és vetőmagtermékek kiállítása, bemutatjuk az egykori, lovakkal történő szántást, a gazdáknak pedig tapasztalatcserére is lehetőségük lesz. Mindent összegezve törekszünk arra, hogy az idén még tömegesebbé tegyük a szántóversenyt – magyarázta Radivoj Debeljački. Egyúttal felhívta a szenttamási termelőket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényen.

A részletes programot ismertetve Slobodan Subić, a helyi közösség elnöke elmondta, a résztvevők szombaton reggel 7 és 8 óra között a helyi közösség egykori épülete előtt gyülekeznek, 8 órától ünnepi felvonulást tartanak a település utcáin, majd az ekékkel felszerelt traktorokat és a vendégeket a Pionir Rt. parcelláján 9 órától kulturális műsorral várják. A megnyitót 9.30-ra tervezik, 10 órakor kezdődik a szántóverseny, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig 13.30-kor lesz.

− A szántóversenyre három kategóriában eddig 50 fő nevezett be, de legalább 70 résztvevőre számítunk. Ki kell emelni azt is, hogy a mini mezőgazdasági kiállításra 20 növényvédőszer- és vetőmaggyártó jelentkezett – mondta Slobodan Subić.

 

 

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs