Hírek

Szenttamás.rs

 

Szénát és szárat loptak

 

Az újévi és karácsonyi ünnepek alatt, míg a legtöbben ünnepeltek, volt, aki lopni ment. A szenttamási Mika Nović tanyájáról ismeretlen tettesek több mint 40 bála hereszénát és 30 bála kukoricaszárat vittek el.

A bűncselekményre csak az ortodox karácsony másnapján derült fény, amikor a tulajdonos kiment a tanyára, és teljesen üres padlást talált. Mint mondta, a tettesek mindössze két bál hereszénát hagytak maguk után, azt is valószínűleg azért, mert szétesett és lusták lehettek összeszedni.

A Nović család egyébként kecsketenyésztéssel foglalkozik. Az ünnepek alatt néhány napig nem jártak a tanyán, a lopók pedig ezt használták ki. Slavica Nović szomorúan mondta, a lopás nemrégen történhetett, hiszen az udvaron friss pótkocsinyomok találhatók: ‒ Traktorral és pótkocsival érkeztek, és letakarították a padlásról az összes hereszénát, a kukoricabálákat pedig az udvarról szedték össze. Így most semmi sem maradt, amivel etetni lehet a kecskéket. Nagyon csalódott, ugyanakkor dühös vagyok a pofátlanság miatt. Az esetet jelentettük a rendőrségen, akik már elvégezték a helyszínelést. Kérünk mindenkit, aki tud vagy esetleg látta az elkövetőket, jelentse a 063/731 46 55-ös mobilszámra vagy a rendőrségen. A Nović család egyébként húsz kecskét tart, és a tej értékesítéséből élnek.A srbobran.net portál nyomán: szenttamas.rs (A fotó illusztráció)