Hírek

Szenttamás.rs

 

Pécsett jártak a szenttamási diákok

Az év elején iskolánk meghívást kapott a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Zsolnay Kulturális Negyed közös útjára indított Pécsi Kalandozások programsorozatának keretén belül egy utazásra.

2019.május 13 és 14 között 37 tanuló vett részt a programon két kísérő tanárral (Vörös Adrianna, Gluvakov Lenke) és igazgatőnővel, Munjin Szokola Erikával. Iskolánk felsős tanulói vettek részt a pécsi utazáson.

A program tartalmazott egy komplex pécsi városnézést (Barbakán, Székesegyház, pécsi Püspöki Palota, Középkori Egyetem, Széchenyi tér, Dzsámi, Király utca, Kossuth tér, Negyvennyolcas tér, Magyar Nemzeti Színház és az UNESCO világörökség részét képező Ókeresztény Sírkamrák felkeresése). Ezen kívül a csoport megtekintette az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében 2010-ben rekonstruált világhírű Zsolnay Kulturális Negyedet, benne Kovács Gyula Cukor és- Édességkészítő manufaktúráját, a negyedet ismertté tevő Zsolnay porcelánkiállítást, a Planetáriumot és az interaktív játékokkal teli Fizika Labort.

 

G. L.