Ballagás

Szenttamas.rs

 

Elballagtak a szenttamási nyolcadikosok

Zsivaj, ének, szavalatok, taps és könnyek. Röviden ez jellemezte az idén a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola nyolcadikosainak 2013. június 7-én megtartott ballagását. Az ünnepség kezdetén az intézmény zsúfolásig megtelt előcsarnokában egybegyűlt szülőket, nagyszülőket és diákokat először az iskola igazgatónője üdvözölte, majd őt követően a tanulók alkalmi szavalatokkal elbúcsúztak az iskolát elhagyó nyolcadikosoktól, akik fiatalabb társaiktól, tanáraiktól vettek búcsút, és felelevenítették emlékeiket. A műsor a Vuk-diplomák a speciális elismerések és a bizonyítványok kiosztásával folytatódott, egyúttal az osztályok legjobb tanulói könyvjutalomba részesültek.

Miután a ballagó diákok elénekelték a búcsúdalokat, az iskola udvarában cédulákra írt kivánságaikat léggömbökbe tették, majd Demjén Ferenc Mindig ide tartozol című slágere mellett a magasba engedték őket.

– 88 ballagó diákunk volt az idén – nyilatkozta az ünnepség után a szenttamás.rs hírportálnak Munjin Szokola Erika igazgatónő.

Mint hallottuk, a két szerb nyelvű osztályban 55, a két magyar nyelvűben pedig 88 tanuló számára ért véget a tanítás. Összesen 7 Vuk-díjas tanuló volt az idén, de sokan fejezték kitűnő és jeles átlaggal az általános iskolai oktatást.

-Őszintén remélem, hogy valamennyiünknek sikerül beírnia ősztől azt a középiskolát, amelyet elsőként tüntetett fel a kívánságlistán, és bízom benne, hogy június 17-én és 18-án sikeresen érettségiznek majd – tette hozzá az igazgatónő.

Paraczky László, Szenttamás, 2013-06-08