Hírek

Szenttamas.rs

 

Zene, néptánc és derű a Zsebszínházban

A Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja 2022. május 28-án a Zsebszínházban Hangoljuk össze a nyelvi különbséget tánccal és zenével elnevezés alatt évzáró ünnepséget szervezett. Az est folyamán a klub keretében működő csoportok mellett vendégelőadók is felléptek.

A közönség elsőként Tóth Zoltán: Bolondos királyság, királyi bolondság című darabot láthatta, amellyel a klub Liliomfi növendékei bronz elismerésben részesültek a XIV. Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón. Az előadást Robotka István rendezte.

A folytatásban Blazsanyik Zsófia klarinétjátéka következett. A fiatal tehetség első díjat nyert az idei Fantast 2022 elnevezésű zenei vetélkedőn.

A táncosok fellépése a szenttamási Bard Néptáncegyesület legfiatalabb korcsoportjának bemutatkozásával kezdődött, ezt követően pedig a Lángocska csoporttal közös fellépés keretében először szerb, majd magyar néptáncok következtek. A Lángocska csoport az idei Kőketáncon sárközi népi játékokat és táncokat mutatott be, amit a zsűri ezüst minősítéssel jutalmazott. A táncosok fellépéseit a szenttamási közönség hatalmas ovációval fogadta.

A zenés-táncos est folytatásában Füstös Léna zongorajátékát láthatta és hallhatta a nagyérdemű. A verbászi zeneiskola növendéke Shumann: A szilaj lovas darabját adta elő. Őt követően a klub Csalogány asszonykórusa csókai népdalcsokrot énekelt.

Az utolsó előtti műsorszámban a Kőketáncon ugyancsak ezüstérmes Kalala néptánccsoport jászsági táncokat mutatott be, az est pedig a 20 év után újra összeállt szenttamási Suhancok együttes koncertjével zárult.

   

P. L.

szenttamas.rs