Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamás napja - október 19-e

Koszorúzással és gazdag ünnepi műsorral emlékeztek hétfőn, október 19-én Szenttamás napjára és a város felszabadulására a község politikai pártjai, egyesületei, intézményei és polgárai. Az ünnepség a délelőtti órákban koszorúzással kezdődött, Zoran Mladenović polgármester és Radivoj Paroški, a Községi Képviselő-testület elnöke, továbbá a helyi Harcos Szövetség képviselői, a Hadirokkantak Szövetsége és a Vidéki Harcosok képviselői megkoszorúzták a Szabadság téren lévő emlékművet, ezt követően a Vörös Hadsereg Boris Mihajlovič katonájának emlékművét, majd pedig lerótták kegyeletüket a katona helyi pravoszláv temetőben lévő sírjánál. A központi Szabadság szobornál az önkormányzat, a helyi, továbbá a temerini és a Harcosok Szövetségének képviselői koszorúztak. Az önkormányzat dísztermében 17 órakor kezdődött a községnapi ülés, amelyen kiosztották az idei Októberi Díjakat és köszönőleveleket mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az itt élő polgárok és közösségünk előrehaladásához.

Az ülésen Zoran Mladenović polgármester ünnepi beszédében kitért arra, hogy a díjazottak listájának az összeállításához kikérték a község vállalatainak és intézményeinek a véleményét is. Mint mondta, arra fókuszáltak, hogy a díjak ezúttal is olyan személyek kezébe kerüljenek, akik mögött komoly eredmények, valamint hosszantartó munka áll, és akik munkájukkal, saját szakterületükön elért eredményeikkel hozzájárultak városunk hírnevének megalapozásához.

Az ünnepi ülést követően a Zsebszínházban 19 órától került sor az ünnepi akadémiára, melyre a vállalatok, intézmények és egyházak képviselői mellett a volt városelnököket is meghívták. Az ünnepi műsoron a városi kórus és a Med i žaoka szavalócsoport lépett fel.

KKT díszülése 2015. október 19-én

KKT díszülése 2015. október 19-én

KKT díszülése 2015. október 19-én, díjazottak

KKT díszülése 2015. október 19-én, díjazottak


KKT díszülése 2015. október 19-én, díjazottak

Ünnepi műsor a régi moziteremben, 2015. október 19-én

P. L. (fotók www.srbobran.rs)