Sporthorgászat

Szenttamas.rs

 

Újra Törökbecsére került a vándorserleg

Szenttamás déli bejáratánál, a Duna‒Tisza‒Duna-csatorna bal partján, a Nagyhíd közelében kerüt sor 2018. szeptember 30-án a Szenttamási Kupa Horgászversenyre. Az idei, sorrendben 72. horgászversenyt a szép időjárás, a sima víztükör és a bő fogás jellemezte.

Az amúgy nagy népszerűségnek örvendő rendezvény gyülekezője a „megszokott” helyen, a híd lábánál volt reggel 7 órakor, ahol a nyilvátartást követően közös reggeli következett. Ezt a horgászhelyek kihúzása, az előkészületek és a csali beszórása követte. A verseny 9 óra 30 perctől 12 óra 30 percig tartott, ezt követően pedig elvégezték a kifogott hal mérését, melyet visszaengedtek a csatornába.

István Károly horgászbíró elmondta, az idei versenyre 21 csapat nevezett be, de szombaton csak 17 csapat jelent meg, ami összesen 51 horgászt jelent. Az eredmények a következőképpen alakultak: ‒ Az első helyre a törökbecsei Tisza Horgászegyesület csapata került, 12360 gr kifogott hallal, a második helyet a cservenkai Smudj csapata szerezte meg (11095 gr), a harmadik pedig a szenttamási Šaran Sporthorgász Egyesület csapata lett (9625 gr). A vádorserleget tehát újra a törökbecsei csapat vihette haza.

Nagyon jól kapott a hal, az idő is szép volt, így mindenki, a szervezők és a versenyzők is elégedettek voltak – szögezte le a szenttamási horgászbíró. 

P. L. (Fotó: B. B.)